Posted on

Топилка за восок

Апаратот за загревање на восок е неопходен во процесот на депилација. Без разлика за каков тип на депилација зборуваме, дали топла или ладна, пред да поченете со процесот на депилација, восокот мора да се загрее.
Со загревањето на восокот, тој од тврда маса се претвара во полутечна густа маса и е погоден за депилирање.

Ако загревањето го правите на шпорет или на плинско, постои можност да го прегреете и да ви биде тешко во одржувањето на температурата погодна за депилација.
Доколку е поладен, восокот не може добро да се залепи за вашата кожа, и темелно да ги опфати влакната.
Доколку восокот е претопол, постои можност да се изгорете.

За да може целиот процес на депилација да биде полесен и побрза, вам ви е потребно да си купите квалитетна топилка за затоплување на восок.

Среќна околност е што денес, цените на тоилките се прилично фини, и за добра сума на пари можете да најдете солидни топилки за восок.

Кај нас на сајтот или во продажниот салон во Струмица, можете да најдете неколку типови на топилки за восок