Posted on

SHOT | ТЕХНИЧКИ СЕМИНАР на тема КОЛОРИСТИКА, БЛАНШИРАЊЕ и НИЈАНСИРАЊЕ

Ги покануваме сите колеги, љубители на професионалната фарба за коса Shot Hair, како и оние кои сакаат да се запознаат со квалитетот и можностите на #ShotHair.

ТЕХНИЧКИ СЕМИНАР на тема КОЛОРИСТИКА, БЛАНШИРАЊЕ и НИЈАНСИРАЊЕ

Ќе бидат демонстрирани новите актуелни летни нијанси за коса | 💛 Born to be Blond | ❤️ Born to be Colored | 💚 Born to Be Natural |

📍 02 Јуни (недела), почеток: 9:30 ч. – 16:00 ч.
хотел “Сириус Spa & Wellness” Струмица

ℹ️ Гост стилист и едукатор на семинарот ќе биде Dilyana Piskova. Двократен светски шампион во натпревари за фризери едукатори.

За повеќе информации, побарајте не
Јагода Милушева [Фризерски салон Селектив]
Влатко 📞 070 596 777

Posted on

Депилација со восок: Кој тип на депилирање е најдобар за вас?

Депилацијата со восок е еден од најпопуларните методи на елиминирање на влакната од кожата, бидејќи ефикасно ги отстранува влакната и ја прави кожата гладка и мека.
После многу години искуство и развој, восокот за депилација постепено еволуирал и во денес постојат многу различни видови на депилација со восок. Од традиционалните топли восоци до ладните восоци, кои се вклопуваат во модерните методи на убавина и нега на кожата.

Photo by Lucrezia Carnelos on Unsplash

Во овој блог пост, ќе се обидеме да ве запознеме со различните видови на депилација со восок, како и со нивните предности и недостатоци. Откријте го кој вид на депилација со восок најдобро одговара на вашите потреби за да добиете гладката и мека кожа каква што заслужувате.

Депилација со Топол Восок

Топлата депилација е најпопуларниот вид на депилација. Восокот се загрева во апарати за загревање восок и се нанесува на кожата со помош на шпатули. Откако восокот ќе ја промени својата тврда состојба во полутечна, со помош на метални или дрвени шпатули се нанесува на кожата.
Предноста на тополиот восок за депилација е што може да се користи на сите делови од телото, вклучувајќи го лицето.
По отстранувањето на восокот, кожата станува гладка и без влакна подолго време.
Сепак може да биде болно искуство доколку сте претерано осетливи на болка.

Депилација со Ладен Восок


Ладната депилација се одвива со загревање на восокот на пониска температура во топлики за восок. Овој вид на восок е исто толку ефективен како и тополиот восок, но неговата главна предност е што не предизвикува болка и раздразнување на кожата.
Овие особини го прават перфектен избор за луѓе со осетлива кожа или оние кои сакаат да избегнат болка при депилацијата. Сепак, ладниот восок може да биде помалку ефикасен отколку тополиот восок за отстранување на тешко достапни влакна.
Ладниот восок се пакуван со ролони и во лименки.

Предноста на денешнината е тоа што имаме голем избор на восоци на пазарот па можеме да бираме и восоци со додатни состојки кои ја заштитуваат и хидрираат кожата.